Most anxieties and fears come from the feeling of not being able to control or understand what’s happening in your life. We become insecure and confused since there is only so much that we can do. However, as children of God, we don’t do life alone because the Holy Spirit is our partner, and we can draw on His strength, wisdom, and power. Since we have such an amazing partner in the Him, we must learn to be still and know He is there with us! To be still means to silence the voices of fears, confusion, and anxieties in our heads and emotions. Instead, we wait on the voice of the Holy Spirit to speak through those layers of negative voices. When we do that, we will know that He is in control of all things, and everything will turn out for His glory and exaltation!

Be still and let God be exalted in your situation! He is God over everything.


大部分的焦虑和恐惧源于对生活中发生的事情感到无法控制或无法理解。我们会变得不安和困惑,因为我们能做的事情是有限的。然而,作为神的孩子,我们并不是独自生活,因为圣灵是我们的伙伴,我们可以依靠祂的力量、智慧和能力。既然我们有这样一位伟大的伙伴,我们就必须学会安静,知道祂与我们同在!安静意味着要让内心和情绪中那些恐惧、困惑和焦虑的声音沉默。相反,我们要等待圣灵的声音在那些消极的声音中说话。当我们这样做时,我们会知道祂掌控一切,所有事情最终都会为祂的荣耀和尊崇而成就!

要安静,让神在你的境况中被尊崇!祂是万有之上、掌管一切的神。


Kebanyakan kebimbangan dan ketakutan datang daripada perasaan tidak dapat mengawal atau memahami apa yang sedang berlaku dalam hidup anda.  Kita merasa tidak aman dan menjadi keliru memandangkan terdapat banyak perkara yang ingin kita lakukan.  Walau bagaimanapun, sebagai anak-anak Tuhan, kita tidak menjalani hidup bersendirian kerana Roh Kudus ada bersama dengan kita sebagai rakan kongsi, dan kita boleh mengandalkan kekuatan, hikmat dan kuasa-Nya.  Kerana kita mempunyai rakan kongsi yang luar biasa di dalam Dia, kita harus belajar untuk berdiam dan mengetahui bahawa Dia ada bersama dengan kita! Berdiam adalah bermaksud untuk mendiamkan atau membungkam suara ketakutan, kebingungan, dan kebimbangan dalam fikiran dan emosi kita.  Sebaliknya, kita menanti suara Roh Kudus untuk berkata melalui semua lapisan suara negatif tersebut.  Apabila berbuat demikian, kita akan tahu bahawa Dia yang berkuasa atas segala sesuatu, akan membuat perubahan bagi kemahsyuran dan kemulian-Nya!

Berdiamlah dan biarkan Tuhan dimuliakan dalam situasi anda! Dia adalah Tuhan di atas segala-galanya.


Posted

in

,