God in His wisdom has a chosen a path for His people, and it is now our responsibility to choose the same. Here was God’s instruction to seek the place where He had chosen for them from the start of the journey out of Egypt, the Promised Land. The tragedy was that after 40 years, they had yet to enter the it because they didn’t pursue it. This is a lesson to learn: You must seek the promise if you want to partake it.

God has given the best for life, as seen in the 8,810 promises found in the Bible. These promises are what God has chosen for us. Now, we must seek to make them ours by believing and choosing them as part of our daily redeemed life.

Doing God’s will means pursuing and seeking what God has chosen for us. Have you made your choice yet?


上帝以他的智慧为他的子民选择了一条道路,现在我们有责任选择同样的道路。这是上帝的指示,要寻找他从埃及出发之初就为他们选择的地方,即应许之地。悲剧在于,40年后,他们还没有进入它,因为他们没有追求它。这是一个值得学习的教训:如果你想分享它,你就必须寻求它。

上帝赐予了生命中最好的,正如圣经中的 8,810 个应许所见。这些应许是上帝为我们拣选的。现在,我们必须通过信心和选择它们作为我们日常救赎生活的一部分,努力使它们成为我们的。

遵行上帝的旨意意味着追求和寻求上帝为我们选择的东西。你做出选择了吗?


Tuhan dalam kebijaksanaan-Nya telah memilih jalan bagi umat-Nya, dan kini menjadi tanggungjawab kita untuk memilih jalan yang sama. Ini adalah perintah Tuhan bagi umat Israel untuk mencari tempat yang telah dipilih oleh-Nya bagi mereka sejak bermulanya perjalanan mereka keluar dari Mesir, iaitu Tanah Perjanjian. Tragisnya adalah selepas 40 tahun, mereka masih belum dapat memasukinya kerana mereka tidak mencarinya. Ini adalah pengajaran untuk dipelajari: Anda mesti mencari janji itu jika anda ingin mengambil bahagian di dalamnya.

Tuhan telah memberikan yang terbaik untuk kehidupan, seperti yang dilihat dalam 8,810 janji yang terdapat di dalam Alkitab. Ini adalah janji-janji yang Tuhan telah pilih untuk kita. Sekarang, kita harus berusaha untuk menjadikannya milik kita dengan mempercayai dan memilihnya setiap hari sebagai sebahagian daripada kehidupan kita yang telah ditebus.

Melakukan kehendak Tuhan bermakna mengejar dan mencari apa yang Tuhan telah pilih untuk kita. Adakah anda sudah membuat pilihan itu?