
This was a section of the counsel given by Gamaliel, a wise teacher of the Law, to the crowd who wanted to kill Peter and the other Apostles. From hindsight, we know Gamaliel’s counsels were right because the Gospel of the Kingdom is still being preached around the world today! It is a wise move to flow with God – understand what He wants to do and go with Him. Every Sunday, through the preaching and teaching of the Word, God is revealing His plans and purposes to us and how we can be part of them. When we take heed and flow with what He is saying, we’ll win the race of life and be established in the plans of God!
You cannot fight God and win. Instead, flow with Him to win!

这是智慧的律法导师迦玛列对那些想杀害彼得和其他使徒的群众的忠告的一部分。事后看来,我们知道迦玛列的忠告是对的,因为天国的福音今天仍在世界各地传讲!与神同行是明智的举动——了解他想做什么,并与他同行。每个星期天,通过传道和教导神的话语,上帝都会向我们揭示他的计划和目的,以及我们如何成为其中的一部分。当我们留心并顺应他所说的话时,我们就会赢得生命的赛程,并在神的计划中站稳脚跟!
你不能与上帝争战并获胜。反之,与他同流而上,以赢得胜利!

Ini adalah bahagian daripada nasihat yang diberikan oleh Gamaliel, seorang guru Taurat yang bijak, kepada orang ramai yang ingin membunuh Petrus dan para Rasul yang lain. Di sebaliknya, kita tahu nasihat Gamaliel adalah benar kerana Injil Kerajaan masih diberitakan di seluruh dunia hari ini! Satu langkah yang bijak untuk mengalir bersama Tuhan – fahami apa yang Dia mahu lakukan dan berjalan bersama-Nya. Setiap hari Ahad, melalui khotbah dan pengajaran Firman, Tuhan menyingkapkan rancangan dan tujuan-Nya kepada kita dan bagaimana kita boleh menjadi sebahagian daripadanya. Apabila kita mengambil perhatian dan mengalir dengan apa yang Dia katakan, kita akan memenangi perlumbaan kehidupan dan diteguhkan dalam rancangan Tuhan!
Anda tidak dapat menentang Tuhan dan menang. Sebaik-baiknya adalah, mengalir bersama Dia untuk menang!