Day 30 – Psalm 105:44-45


God’s blessings and goodness are meant to lead us to observe His statutes and keep His laws more fervently. This verse indicates that God expected His people to observe His statutes and laws after they had enjoyed His blessings. God’s blessings are meant to draw us closer to Him and motivate us to be better followers. Unfortunately, in life, there are many who stray away from God’s ways after they have been blessed. This was the tragedy of the Israelites – they forgot the One who blessed them when they were prosperous and instead of keeping God’s laws more fervently, they defaulted and strayed from them. Are we the faithful recipients of the goodness of the Lord who keep His laws and statures diligently?

May we be among those who keep God’s laws even more fervently because He’s good to us.


上帝的祝福和良善是为了引导我们遵守他的律例,并更热切地遵守他的律法。这节经文表明,神期望他的人民在享受了他的祝福之后,遵守他的律例和律法。上帝的祝福是为了让我们更接近他,并激励我们成为更好的追随者。不幸的是,在生活中,有很多人在得到祝福后偏离了上帝的道路。这就是以色列人的悲剧——他们忘记了在他们繁荣时祝福他们的那一位,他们没有更热切地遵守上帝的律法,反而背弃了这些律法。我们是主良善的忠实领受者,勤奋地遵守祂的律法和法规吗?

愿我们成为那些更加热心遵守上帝律法的人之一,因为他对我们很好。


Berkat dan kebaikan Tuhan bertujuan untuk memimpin kita mentaati ketetapan-Nya dan memelihara hukum-Nya dengan lebih bersungguh-sungguh. Ayat ini menunjukkan bahawa Tuhan mengharapkan umat-Nya untuk mentaati ketetapan dan hukum-Nya setelah mereka menikmati berkat-berkat-Nya. Berkat Tuhan dimaksudkan untuk mendekatkan kita kepada-Nya dan memotivasikan kita untuk menjadi pengikut yang lebih baik. Malangnya, dalam kehidupan ini, terdapat ramai yang menyimpang dari jalan Tuhan setelah mereka diberkati. Ini adalah tragedi yang berlaku kepada orang Israel – pada waktu mereka makmur mereka melupakan Dia yang memberkati mereka dan bukannya memelihara hukum Tuhan dengan lebih bersungguh-sungguh, mereka ingkar dan menyimpang daripadanya. Adakah kita penerima setia kebaikan Tuhan yang mentaati dengan tekun hukum dan ketetapan-Nya?

Semoga kita di antara mereka yang memelihara hukum Tuhan dengan lebih bersungguh-sungguh kerana Dia baik kepada kita.


Posted

in

,

Tags: