Day 6 – Proverbs 21:31


Having an attitude that all things are of God and He’s the One who is the source of all our victories is a big plus in life. Reliance and trust in God as the source of everything in life is the baseline for a life of peace and victory. The logic of it all is that everything on earth is temporary and imperfect. Therefore, if we put our total reliance on what is earthly, we are not relying on something that’s secure. It will fail us. What the Scripture wants to teach us is not to lean on what’s unreliable but rather on what’s eternal and perfect. While in reality, we must put in what’s necessary in daily life – energy, planning, networking, teamwork, consultation, commitment, confidence, courage, and all this is good, but we must recognize the outcome belongs to the Lord.

Partnership formula with God: Man work, God delivers the outcome.


拥有一种相信一切都来自神,并且祂是我们所有胜利源头的态度,对人生来说是极大的祝福。依赖并信靠神作为生命中一切的源头,是平安与得胜生活的基础。这背后的逻辑是,地上的一切都是暂时的并且是不完美的。因此,如果我们将所有的依赖放在地上的事物,我们就无法依赖一个安全的东西,它最终会让我们失望。圣经教导我们不要依赖那些不可靠的东西,而是要依赖那些永恒和完美的事物。虽然在现实生活中,我们确实需要投入必要的努力——精力、规划、建立人际网络、团队合作、咨询、委身、信心、勇气,这一切都是好的,但我们必须认识到,最终的结果属于神。

与神合作的公式:人努力工作,神成就结果。


Memiliki sikap bahawa segala-galanya adalah dari Tuhan dan Dialah yang menjadi sumber semua kemenangan kita adalah satu kelebihan besar dalam hidup. Kebergantungan dan kepercayaan kepada Tuhan sebagai sumber segala-galanya dalam kehidupan adalah dasar untuk kehidupan yang aman dan berkemenangan. Secara logiknya segala yang ada di bumi adalah sementara dan tidak sempurna. Oleh itu, jika kita bergantung kepada apa yang duniawi, kita tidak bergantung kepada sesuatu yang selamat. Ia akan mengecewakan kita. Apa yang ingin diajarkan oleh Firman Tuhan kepada kita bukanlah untuk bersandar pada perkara yang tidak boleh dipercayai tetapi kepada perkara yang kekal dan sempurna. Walaupun pada hakikatnya, kita mesti melakukan apa yang perlu dalam kehidupan seharian – tenaga, perancangan, membina jaringan, kerja berpasukan, perundingan, komitmen, keyakinan, keberanian, dan semua ini adalah baik, tetapi kita harus menyedari hasilnya adalah milik Tuhan.

Formula perkongsian dengan Tuhan: Manusia bekerja, Tuhan memberikan hasilnya.


Tags: